top of page

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το Πρόγραμμα Χορηγιών Επιχείρηση Monachus monachus δημιουργήθηκε με στόχο την ανάπτυξη γόνιμων συνεργασιών με επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα από συνέργασίες με τον επιχειρηματικό κόσμο μοιραζόμαστε τον κοινό σκοπό που αφορά στην προστασία της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus, ως εμβληματικού είδους της θαλάσσιας ζωής στην Ελλάδα.

Η πολιτική συνεργασιών της MOm με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, εκφράζεται μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, έχοντας ως βάση τον αμοιβαίο σεβασμό τόσο στις αρχές της οργάνωσης, όσο και σε αυτές των εταιρειών. Στόχος μας είναι να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που επιθυμούν να υιοθετήσουν τον ρόλο του Ενεργού Εταιρικού Πολίτη

  • Εντάσσοντας στην εταιρική τους πρακτική και κουλτούρα προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο στο εσωτερικό (εργαζόμενοι, μέτοχοι) όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον τους (πελάτες, τελικοί καταναλωτές) και

  • Αναπτύσσοντας συνέργιες με τη MΟm, με στόχο την έρευνα και προστασία του Νο1 απειλούμενου με εξαφάνιση θαλάσσιου θηλαστικού της Ευρώπης, της μεσογειακής φώκιας, αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος εν γένει.
     

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το έργο μας έχει υποστηρίξει ένα πλήθος εταιρειών, ενώ συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν:

Επιχειρήσεις

Η εταιρεία Blue Planet έχει στηρίξει το έργο της MOm με πολλαπλούς τρόπους. Έχει χρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία της MOm που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute της Ιταλίας, για την προστασία των κητωδών στην Ελλάδα και την εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης. Επιπλέον, έχει συγχρηματοδοτήσει την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+ «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε», την οργάνωση του Northern Aegean Dolphin Project, καθώς και τη δημιουργία του Κέντρου Περίθαλψης Μεσογειακής φώκιας της MOm στην Αλόννησο.

bluestarlogo_square_newcolor.jpg

Η Hellenic Seaways και η Blue Star Ferries βρίσκονται σταθερά δίπλα μας προσφέροντας στην ομάδα των συνεργατών της MOm τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης στις Ελληνικές Θάλασσες. Οι εταιρείες “ανοίγουν λεωφόρους στη Θάλασσα” για τις Monachus monachus, βοηθώντας την οργάνωση να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στο στόχο της, τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσα από την προστασία του πιο απειλούμενου με εξαφάνιση θαλάσσιου θηλαστικού της Ευρώπης, τη μεσογειακή φώκια Monachus monachus.

H Glassart το 2012, σχεδίασε, κατασκεύασε και δώρισε μέρος της κατασκευής του σταθμού πρώτου βοηθειών της MOm στην Αθήνα.

Η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ προσφέρει είδη super market στη MOm από το 2008, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικό μέρος των πάγιων λειτουργικών δαπανών της.

Η διαφημιστική εταιρεία CREAM με τις εναλλακτικές, φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες της υποστηρίζει και εμπλουτίζει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της MOm από το 2003 μέχρι και σήμερα.

Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών Α.Ε συμβάλλει στο πρόγραμμα Διάσωσης και Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας, προσφέροντάς μας όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις που απαιτούνται για τη διάγνωση και θεραπεία ορφανών και τραυματισμένων φωκών.

Το Acquario di Genova είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Κάθε χρόνο υποδέχεται 1,2 εκ. επισκέπτες οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν τη δυνατότητα να δουν την ενημερωτική έκθεση για τη μεσογειακή φώκια και το έργο της MOm, που φιλοξενείται στον χώρο του ενυδρείου. Μέσα από τη δράση αυτή το Acquario di Genova συμβάλλει στη χρηματοδότηση δράσεων διάσωσης και περίθαλψης.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί σήμερα το μοναδικό ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα, φιλοξενώντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών ετησίως. Από το 2014 στεγάζει το Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης της Μεσογειακής Φώκιας και καλύπτει έτσι ένα μεγάλο κομμάτι των λειτουργικών του εξόδων.

Η Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών WIND έχει υποστηρίξει οικονομικά τη λειτουργία των Κέντρων Ενημέρωσης της MOm στην Αλόννησο και στην Κίμωλο, το καλοκαιρινό εθελοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αλόννησο καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.

Panos Boats & Trips Logo final-01_edited

Η Panos Boats & Tours, με έδρα στους Παξούς, μια σημαντική περιοχή για την εξάπλωση του είδους στο Βόρειο Ιόνια, βοηθά τη MOm υιοθετώντας μια μεσογειακή φώκια ονόματι ¨Ελπίδα", παρέχει τις υπηρεσίες της για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησής μας στη θαλάσσια περιοχή ενώ ταυτόχρονα συνδράμει στην καταγραφή ατόμων μεσογειακής φώκιας κατά το χρόνο τους στη θάλασσα.

bottom of page